Activiteiten

2021

Samenspel en introductiedag

Nu het volgens de Coronamaatregelen weer mogelijk is organiseert de stichting Hijiri Shakuhachi een samenspel en introductiedag waar je kennis kunt maken met de wereld van de shakuhachi.

Speel je al shakuhachi: alle shakuhachi lengtes en stijlen zijn welkom.

Heb je geen shakuhachi, wij hebben extra instrumenten om uit te proberen.

De dag wordt gehouden op 24 oktober 2021 (13:00u tot 17:00u) in Utrecht.

Opgeven kan via onze email: info@hijiri.org

 

2020

Carte blanche aan Justin Senryū Williams

De jaarlijks terugkerende activiteit vande stichting Hijiri Shakuhachi is de ‘Carte blanche’. Dit jaar hebben we de shakuhachi meester Justin Senryū Williams, uitgenodigd. De opzet is dat deze shakuhachi meester naar eigen inzicht een workshop en/of concert geeft op onze vaste locatie Shofukan in Rotterdam. Het concert en de workshop stonden gepland voor begin september.

Door het Corona-virus is deze Carte blanche voorlopig uitgesteld. Hou onze website en onze Facebook pagina in de gaten. Zodra het weer kan, zullen we de data bekend maken.

2019

Carte blanche aan Adrian Freedman – 31 augustus & 1 september 2019

De stichting Hijiri heeft een jaarlijks terugkerende activiteit georganiseerd onder de titel ‘Carte blanche aan’. De opzet is om een shakuhachi meester uit te nodigen die dan naar eigen inzicht een workshop en/ of concert geeft op onze vaste lokatie Shofukan in Rotterdam.

We zijn er trots op dat Adrian Freedman de eerste is die deze nieuwe opzet vorm geeft.

Op zaterdagavond 31 augustus 2019 om 20:00 geeft Adrian Freedman een concert, op zondag 1 september geeft hij een workshop van 4 uur, onderbroken door een lunchpauze.

Informatie, kaartjes voor het concert en aanmelding voor de workshop vindt u hier.


Unieke Workshop Zenfluit met Tilo Burdach

Koku Nishimura

Hoewel niet zo bekend doch er bestaat in Japan al eeuwenlang een vorm van zen beoefening met behulp van de kyotaku (een type shakuhachi). In het weekend van 18 tot en met 20 oktober zal de kyotaku meester Tilo Burdach in Nederland aanwezig zijn op de sui-zenkai van de Nederlandse Kyotaku spelers groep Mu-On-Kai. Tilo Burdach was een leerling van Japanse meester Koku Nishimura (1915-2002), die een van de laatste kumoso zenmonniken was. Op vrijdag 18 oktober van 12:30 tot 16:00 uur is er gelegenheid om kennis te maken met de kyotaku en de unieke manier van meditatie. De inhoud van de workshop zal vooral bestaan over het leren een toon maken op de deze bamboefluit en het uitproberen van de diverse instrumenten.

Mu-On-Kai, geheel links Tilo Burdach

Voor de inhoud van de workshop op zaterdag 19 en zondag 20 oktober:
http://www.kyotaku.nl/agenda.htm

Locatie: de Zendo van Zen.nl te Tilburg, Sint Josephstraat 69, Tilburg
Voor opgave en vragen, mail naar Hans Hosei 法生 van Loon: hans@kyotaku.nl

Meer informatie: http://www.kyotaku.nl/


2018

Shakuhachi en shamisen masterclass en concert

door Fukuda Teruhisa (shakuhachi) en Kineya Shiho (shamisen).

26 & 27 augustus 2018

Locatie Shofukan, Charloisse Kerksingel 32-14, 3082 DB Rotterdam.

Shakuhachi-grootmeester FUKUDA Teruhisa (福田 輝久) is de oprichter van de Hijirikai ensemble en school. Hij kwam voor de eerste keer naar Nederland. Op zondag 26 augustus 2018 om 20:00 uur gaven Fukuda Teruhisa (shakuhachi) & Kineya Shiho (shamisen) een uniek concert in Nederland. Deze twee wereldberoemde artiesten speelden een gevarieerde repertoire van traditionele en moderne muziekstukken, waaronder de wereld première van de Japanse componist Kei Daigo.

Foto’s links: het concert, Foto’s rechts: de masterclass.